Hoppa till sidans innehåll

Reseberättelse Val di Fiemme


Resan till skid-VM i Val Di Fiemme 2013 –  århundradets supporterresa!

För att en supporterresa ska bli riktigt lyckad krävs många olika ingredienser: välplanerad resa, bra boende, fint väder, trevliga deltagare och, framförallt, fina resultat av dem som resan är anordnad för.

Åsarna IK:s resa till Skid-VM i Val di Fiemme 2013 hade alla dessa ingredienser och det med råge! Resan med buss till Arlanda och därefter flyg till Milano via Köpenhamn och därefter chartrad buss till förläggningsorten Trento och dagliga resor till Val di Fiemme fungerade perfekt. Stor heder till reseledarna Helle och Micke!

Boendet på Trento Grand hotell var toppen, fina rum, bra frukost och bra utrymmen för gemensam samvaro.

Vädret var strålande. I stället för yllestrumpor var det solkräm och solglasögon som gällde och alla njöt i det soliga vädret. En tidig påminnelse om att sommaren nog också kommer hit så småningom. Deltagarna var glada och engagerade, några så engagerade att dom hade svårt att skilja sig från tävlingsplatsen och därför hade vissa problem att ta sig ”hem” till Trento nån kväll. 

Så till sist och, som sagt, det viktigaste – resultaten för våra åkare. Redan innan vi kom ner hade 2 silvermedaljer gått till Åsarna genom Ida Ingemarsdotter i sprint och teamsprint. Men efter vår ankomst var det Åsarna IK som ägde Val di Fiemme! Av våra fem tävlingsdagar på plats blev det fyra dagar med svenska medaljer och alla dagar var ÅIK representerade. Vår första dag, onsdagen den 27/2 tog Johan Olsson silver på 15 km fri stil efter en stenhård strid med Petter Northug. Torsdagens damstafett gav ytterligare 2 silver nämligen till Ida Ingemarsdotter, som därmed togs sin tredje silvermedalj, och Emma Wikén som på sin andra sträcka på stafetten grundlade svenskornas chans att strida om medaljerna. På fredag blev det ytterligare en stafettmedalj till Åsarna och Johan Olsson, även denna gång var metallen silver.

Inför de avslutande två dagarna hade således Åsarna IK:s åkare tagit inte mindre än 6 VM-medaljer, alla i silver! Men Sverige hade fortfarande inget guld.

Återstod så två tävlingsdagar. På lördagens tremil för damer blev det inga större svenska framgångar, men på söndagens femmil kom skrällen som skakade hela världen – Johan Olssons uppvisning som slutade med VM-GULD! Så underbart att vara på plats när årets största idrottshändelse/idrottsprestation ägde rum! Detta glömmer vi ALDRIG!

ÅIK:s medaljskörd: 1 VM-guld och 6 VM-silver!!

STORT TACK för denna fantastiska resa och STORT GRATTIS Åsarna IK!

 

Börje Svedjesten

Uppdaterad: 12 JUL 2018 11:13 Skribent: Ulrika Eriksson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Åsarna IK - Skidor
Byvägen 21
84551 Åsarna

Kontakt:
Tel: 068730220
Fax: 068730468
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åsarna Fastighetsbolag AB