Hoppa till sidans innehåll

En "Frida-rapport" från SM

30 JAN 2015 22:39
SM start med medaljer och strul
  • Skapad: 30 JAN 2015 22:39

Jag har varit dålig på att uppdatera men nu kommer en rapport :)
Jag börjar med skiathlonen som var första SM distansen. Mitt lopp började bra, jag kunde hänga på den klassiska delen och låg 13e vid bytet till skejt. Skejt är ju som vissa kanske vet min bättre disciplin och när jag gick ut i en grupp så kände jag att det gick lätt och att en topp 10 placering var inte alls omöjligt idag.
MEN ska man vara med i topp så krävs det att man står på benen och i utförslöpan som var efter ca 1km så fastnade jag i den djupa snömodden som låg i botten av backen.
Backen var brant och snabb, åkarna var uppe i 65-75km/h och när jag flög framlänges så lyckades jag bryta båda skidorna. Ena skidan gick rakt av medan den andra satt ihop lite i belaget. Jag fick staka på ett ben i ca 500m innan sara kommer springandes med en ny skida och då upptäcker hon att jag brutit den andra också. Så sara springer för att hämta den andra medan jag skejtar vidare med den halvtrasiga. Efter varvningen med ca 3,5km kvar får jag i alla fall den andra skidan och jag kan åka i mål som 26a, 6 min efter Kalla.
I efterhand så är det ganska lustigt, jag har aldrig brutit en skida i hela mitt liv och nu bryter jag båda två. Den farliga utförslöpan fick mycket uppmärksamhet och kritik av flera och den har nu plockats bort inför morgondagens distanstävlingar. Jag tycker att det var bra att den togs bort för det känns fel att en utförsbacke ska vara så avgörande på ett SM, det sägs att 70% av killarna ramlade under loppet och dom räknade att det var 10 vurpor per varv i backen.
Bortsett från mina missöden så gick det bra för klubben och vi tog 6 medaljer
Lars, silver
Johan, brons
Emma, brons
Simon, U23 brons
Lagguld till herrarna och lagbrons till tjejerna.

bruten skida

(jag med favoritparet)


Stafetten igår gav också utdelning där killarna med Anton, Johan och Lars åkte hem ett guld och Ida, jag och Emma kunde ta brons.
På kvällen hade vi klubbmiddag och Ingvar berättade att klubben nu hade tagit 400 SM medaljer!

Nu hoppas vi på nya framgångar imorgon

/Frida

Skribent: Frida Hallquist


Postadress:
Åsarna IK - Skidor
Byvägen 21
84551 Åsarna

Kontakt:
Tel: 068730220
Fax: 068730468
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

          

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Åsarna Fastighetsbolag AB